Tigerlily Foundation’s Virtual SPIRIT Retreat:
Transforming the Cancer Journey with Spirituality
Saturday, October 24, 2020
9 AM – 12:20 PM
Registration required to attend this event
$15 Registration Fee
Includes Care Package
If you are facing cancer, know that you are not alone. Your healing journey can become easier when you have spiritual tools or a personal spiritual practice. Tigerlily Foundation invites you to a peaceful safe haven for a half-day virtual retreat, to enjoy the beauty of connection, quiet rejuvenation, and affirming spiritual support tools available to you, your friends and your caregiver(s).
|9:00 – 9:10 AM||5 Minutes||Tania Koulakian, Tigerlily Foundation Program Director – Welcoming Words|
|9:05 – 9:10 AM||5 Minutes||
A Message from Maimah Karmo, Founder of the Tigerlily Foundation
|9:10 – 9:25 AM||15 Minutes||
SPIRIT Retreat Intention Setting & Orientation: Natalie Lewis -Burn Palo Santo Wood pieces gifted by Tigerlily and Mindfulness
|SELF CARE, MINDFULNESS & TOOLKITS|
|9:25 – 9:45 AM||20 Minutes||
Importance of Self-Care: Patricia Fox & Esther Boykin
|9:45 – 10:05 AM||20 Minutes||
SMALL GROUP BREAKOUT: BUILDING SELF CARE, MINDFULNESS & PERSONAL TOOLKIT – Facilitators: Patricia Fox, Esther Boykin, Natalie Lewis
|10:05 – 10:10 AM||5 Minutes||Break|
|10:10 – 10:40 AM||30 Minutes||Yoga/Stretching – Mukta Yoga Mats gifted by Tigerlily: Tania Koulakian|
|10:40 – 10:45 AM||5 Min Break||Break|
HEALING ROUTINES: MIND, BODY, SPIRIT
Note: Participants pre-register for 2/4 Workshop Sessions. Each Workshop Session (I & II) will be divided into two breakout rooms.
|10:45 – 11:15 AM||30 Minutes||Workshop Session 1: Breakout Room|
|5 Minute Break: Reconvene|
|11:20 – 11:50AM||30 Minutes||Workshop Session 2: Breakout Room|
|5 Minute Break: Reconvene|
|11:55 AM – 12:15 PM||20 Minutes||Sound Bath: Michaela Bekenn|
|12:15 PM – 12:20 PM||5 Minutes||Closing: Visiting Intentions – Maimah Karmo|
Four Workshop Sessions to Choose From:
- Releasing Trauma & Emotional Freedom Technique (EFT): Mary Phelan
- Mental Health: Esther Boykin
- Meditation: Journey Through Breath, Meditation & Sound: Natalie Lewis
- Holistic Nutrition and Managing Stress and Anxiety: Lauren Neuburger
Maimah Karmo, Founder of Tigerlily Foundation
Esther Boykin is a psychotherapist who wants to live in a world where everyone believes that Therapy Is Not A Dirty Word. As the CEO of Group Therapy Associates, a private practice in the DC metro area, she works every day to make mental health accessible, innovative, and culturally relevant for all people. You can find her at @estherbmft on Instagram.
Tania is a motivated World Class Movement Instructor with advanced training in Ballet at Canadian Ballet Theatre and Interdisciplinary Yoga Methods at Nosara Institute, Costa Rica. Having a strong ballet and movement background, she leads dynamic classes that help you get mobile, strong and moving confidently. Her classes are a fusion of mindful breathing, dance, pilates, yoga, animal flow and strength training. Find her on instagram @harmonize.world and check out her videos! Tania Koulakian is also the programs and digital media manager at Tigerlily Foundation.
Mary has been a Spiritual Coach and Teacher since 2000 and have been an EFT Practioner and Trainer since 2006. During this time, she has conducted many thousands of successful tapping sessions, group sessions and trainings. She has a background as a Spiritual and Intuitive coach, Information Systems and many years of research into psychology, parapsychology, emotional well-being and brain function.
Lauren was diagnosed with breast cancer when she was 26 years old and this diagnosis was the catalyst for change for the rest of her life. She turned her pain into purpose and left a career in finance and became a holistic nutritionist that specializes in breast cancer.
Poornima Kadambari is a certified Reiki Master, Sound Healing Practitioner, and Lightarian Facilitator from Toronto, ON.
- You must be at least 18 years old to attend this event.
- Participation will be limited to cancer patients/survivors, their caregivers and family members.
- Applicants must live in the United States.
- Yoga/stretching session will be led but is optional
How to Apply
- Please register no later than October 19th through this link.
- If you have any questions, please send an email to firstname.lastname@example.org.
Will I get a confirmation email after I register?
- Yes. Recipients will be electronically notified after registration.
We recommend you wear athleisurewear clothing or something comfortable, especially if you intend to participate in the yoga/stretching session.
Please notify us at email@example.com if there are any special needs to be accommodated.
Thank you to our generous Sponsors